Tijn en Job in Kangoeroeland en Kiwiland!

Zwemmen met dolfijnen en pinguïns spotten!

Dinsdag 15 februari

Vandaag niet gewekt door de ranger, maar door de vogeltjes... Lekker rustig aan gedaan en ontbeten. Daarna zijn we weer doorgereden richting Invercargill. Hier hebben we getankt en boodschappen gedaan. 50 km na Invercargill staat op de kaart een mooie baai aangegeven waar dolfijnen, zeeleeuwen en pinguïns zitten, Curio Bay. Dit wordt onze volgende bestemming. Als we op het puntje van het schiereiland aankomen, zien we in de baai al gelijk de vinnen boven het water uitkomen. We zien er ook mensen bij in het water liggen. Als een speer trekken Marcel en ik onze duikpakken aan. De kids de zwemkleren aan en op naar het strand. Marcel gaat als eerste het water in en al gauw zie ik in de verte de dolfijnen om hem heen zwemmen en in de golven spelen. Ze komen gewoon echt naar hem toe om te spelen, geweldig! Na een half uur komt Marcel helemaal door het dolle heen het water uit. Zwemmen en spelen met dolfijnen, zomaar op het strand! Dan is het mijn beurt. Maar ik voel me wat minder relaxed zo alleen op zee in die hoge golven... De dolfijnen voelen dat denk ik blijven wat meer op afstand, maar ook ik kan ze erg duidelijk zien. Gauw weer naar het strand terug. Tijn en Job hebben ondertussen absoluut geen oog voor de dolfijnen. Zand, schelpen en golven, prachtig toch? Ondanks dat het water erg koud is, rennen ze als dollen door de golven. Gelukkig schijnt de zon lekker en warmen ze op het strand zo weer op. Een emmertje vol met schelpen gaat mee terug naar de camper. Daar nemen we allemaal een douche om het zand van ons af te spoelen. We besluiten om op deze mooie plek op de camping te gaan staan. Al gauw hebben we een mooi plekje gevonden, met uitzicht over de baai. 's Avonds na etenstijd komen hier ook de pinguïns aan het strand. We zijn erg benieuwd, want die hebben we namelijk nog niet gezien. Na het eten (spinazie!) hebben we onszelf en de kindjes goed aangekleed en zijn we naar het strand gelopen. En ja hoor, daar liepen al een paar pinguïns. Super leuk om te zien. Ze komen rond deze tijd de zee uit, klaar van een dagje vissen. Aan het strand in de bosjes gaan ze slapen. Maar eerst laten ze zich nog lekker drogen in het avondzonnetje. Eén voor één kwamen ze de zee uitlopen en iedere keer als ze zich bij elkaar aansloten, begonnen ze flink te tetteren. Tijn en Job vonden het prachtig: ‘Kijk mama, nu zijn de papa en mama weer blij dat hun baby er weer is!' Erg leuk ook om te zien hoe ze waggelen en springen van rots naar. Het is de bedoeling dat je rustig naar de dieren gaat zitten kijken, maar dat is voor onze jongens natuurlijk een moeilijke opgave. Daarom zijn we er niet zo lang gebleven. ‘Maakt niet erg!' zou Tijn zeggen, we hebben ze in ieder geval goed gezien! Leuk!

Terug in de camper was het voor Tijn en Job al laat, dus snel het bed in! Leuke dag gehad met de dolfijnen en de pinguïns. Dat de kids de tel een beetje kwijtraken, konden we vannacht merken. Job werd wakker omdat ‘ie onder de dekens uit gekropen was (Tijn kan zich gelukkig al zelf lekker onderstoppen) en toen ik ‘m lekker ging instoppen, vroeg hij: ‘Mama, waar staan we nu ook al weer?' ‘Weet je nog Job, we staan bij de dolfijnen en de pinguïns!' ‘Oh ja!' waarna hij zich lekker omdraaide en verder sliep. Dat zal thuis wel even wennen worden. ‘Mama, waar staan we nu ook alweer?' ‘Gewoon Job, in de Gildenstraat....!' Ook weer leuk!

Reacties

Reacties

Irma

He Heidi en de jongens!
Wat een leuke dingen maken jullie mee! Van dieren, speeltuinen tot de politie op je hielen...
Ik heb jullie verhalen op de voet gevolgd en geniet van de foto´s. Genieten jullie nog van de laatste dagen en een goede terugreis!
Als jullie terug zijn, wil ik graag alle verhalen in het echt van jullie horen.
Groetjes,
Irma

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!