Tijn en Job in Kangoeroeland en Kiwiland!

Onderweg naar Coromandel

Vrijdag 28 januari

Kukelekuuuhh!! We worden gewekt door de haan. Da's grappig! Lijkt net of we weer in de tent bij Loet en Cis in de wei liggen. Als we allemaal wakker zijn, doen we de camperdeur open. Daar staan 3 hongerige kippen en een haan te drentelen om eten. Ok, jullie mogen onze broodkorstjes hebben. Tijn en Job vinden het een geweldig begin van deze dag. ‘Jullie krijgen van ons brood, maar dan moeten jullie voor ons wel lekkere eitjes leggen!' Deal! Na ons eigen ontbijt rijden we verder zuidelijk richting Auckland. Omdat we er al geweest zijn (en we er niet zo'n beste herinneringen aan hebben) rijden we er dwars doorheen, verder naar het zuiden. Op richting Coromandel. In Thames, een grote stad die je passeert in deze richting, stoppen we bij een groot warenhuis en een grote speeltuin. Terwijl Tijn en Job hun klimkunsten weer eens vertonen, gaat Marcel bij het warenhuis op zoek naar een campingtafel, die hebben we namelijk nog niet. Opeens hoor ik een bekende stem achter me. Het zijn onze Canadese kennissen die we op de eerste camping in Paihia hebben ontmoet. Wat toevallig toch dat we elkaar hier, 400 km verder, weer treffen. We wisten niet eens van elkaar dat we dezelfde kant op gingen. Terwijl de kinderen zich lekker vermaken in de speeltuin, nodigen wij de mensen uit voor een kop koffie in onze camper. Het is erg gezellig! We speken af om elkaar misschien later deze week nog te treffen om samen te gaan wandelen in een ander gebied op het Noordereiland. We moeten nog even kijken hoe alles loopt, maar we hebben in ieder geval nog contact. Leuk!

Eenmaal weer onderweg richting Coromandel begint het te regenen. Eerst zachtjes, maar al snel heel hard. Hadden ze ook voorspeld voor vandaag. Vanaf zondag wordt het weer beter volgens de voorspellingen. In Coromandel zijn we, vanwege het slechte weer, maar doorgereden richting de oostkust van het schiereiland. Momenteel staan we in Cooks Beach en het regent aan één stuk door. We hopen dat het morgen in de loop van de dag al wat opklaart, zodat we hier in de buurt naar Cathedral Cove en Hot Water Beach kunnen wandelen. We wachten af. Mam, misschien weer wat Weesgegroetjes voor ons? Die hebben tot nu toe nog erg goed geholpen. Nee hoor, een keer een slechte dag is helemaal niet erg. We weten inmiddels dat het meestal ook redelijk snel weer opklaart, dus we wachten geduldig af.

Willen jullie trouwens weten wat onze indruk inmiddels is van Nieuw Zeeland? Prachtig land met mooie natuur, ook zeker mooie duikstekken hier. We missen wel het wilde dierenleven, waar je in Australië zo dichtbij was. Geen kangoeroes op iedere hoek van de straat of kaketoes in ieder boom waar je in kijkt. Wel veel zeemeeuwen, maar die hebben we op Terschelling ook! Mensen zijn hier niet zo relaxed als in Australië, vooral ook in het verkeer zijn ze erg snel opgefokt. Hier is wel alles lang niet zo duur in vergelijking met Australië. Een prettige bijkomstigheid. We hebben zelf het idee dat we het mooiste van Nieuw Zeeland nog lang niet gezien hebben, dus over 4 weken zal ik deze vraag nogmaals beantwoorden...

Reacties

Reacties

Marieke

hoi, jullie kindjes schatjes in de supermarkt, hahaha...Leuk te lezen over jullie nieuwe avonturen! Denk dat je het zuid eiland echt heeeel mooi gaat vinden, opelijk dat dat weer nu eens gaat meezitten voor wat langer dan 1 dag he?!maar, als het regent en je bent bij de gletsjers, toch echt gaan hoor, dat is hoe dan ook een kletsnat pak waard!!! (dat is mijn beste ervaring in NZ en ik ben absoluut doorweekt geraakt...)
Have fun!!!enne NO WORRIES!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!