Tijn en Job in Kangoeroeland en Kiwiland!

Een zondag in Bittern

Zondag 9 januari

We zijn deze dag begonnen met een heerlijk zondags ontbijt met lekkere afgebakken broodjes en vers fruit. Daarna zijn we naar de wekelijkse zondagsmarkt van Bittern gewandeld. Een gezellige markt en tevens een ontmoetingsplaats voor alle Bittern-inwoners. Hier hebben we even wat kleine cadeautjes gekocht voor Marieke, Jarrod en de kids. In geen verhouding natuurlijk met wat ze allemaal voor ons hebben gedaan, maar het gaat om het idee. Daarna hebben de kinderen nog even in een speeltuin bij de school van Bittern gespeeld, waarna we weer naar huis zijn gewandeld. Aangezien wij erg benieuwd waren naar de wijngaard waar Jarrod en Marieke werken, zijn we daarna direct in de auto gestapt om hier naar toe te rijden. Eerst zijn we nog bij een mooi uitzichtpunt over de baai van Melbourne geweest (helaas was het een beetje bewolkt vandaag) en zijn we bij een kaasproeverij. Erg leuk! Toen op naar de wineyard van Jarrod en Marieke. Jarrod werkt in de wijngaard en Marieke werkt de bijgelegen wijnproeverij/restaurant. Op het terrein krijgen we gelijk een Frankrijk-gevoel. Marieke laat ons wat wijn proeven, terwijl de kids met Jarrod buiten een ijsje eten. Daarna nemen we een kijkje in de wijnmakerij en bij de druiven-velden. Erg leuk om te zien waar Jarrod en Marieke werken en hun enthousiaste verhalen erover te horen. Marcel ziet 't ook wel zitten om hier samen met Jarrod te gaan werken, lekker buiten! ‘Heidi, ga maar alvast solliciteren in het ziekenhuis van Melbourne...' Nee helaas, moet eerst nog meehelpen met de verhuizing in Boxmeer... Na deze leuke rondleiding gaan we weer terug naar huis. Inmiddels is het 3pm en de rest van de middag slijten we met relaxen en spelen met de kids. Marieke maakt voor ons nog een heerlijk avondmaal klaar: ‘Houden Tijn en Job van zelfgemaakte pizza?' Laat dat nu hun lievelingskost zijn! Na het heerlijke eten stoppen we de oververmoeide kinderen in bad en bed. Het heerlijke weekend bij Marieke en Jarrod zit er bijna op. We hebben het heel erg naar onze zin gehad bij hun. We vonden het erg leuk om ook eens mee te draaien in het gewone, dagelijkse leven van Australië. Weinig verschil met ons dagelijks leven trouwens, ik denk alleen dat het leven hier toch wat meer relaxed is dan bij ons. De klok speelt een wat mindere grote rol dan bij ons.

Marieke en Jarrod, super bedankt voor jullie geweldige gastvrijheid! We hebben echt genoten en de kinderen ook! Ik bedenk me nu ineens dat we de mooie foto's van Izzy in de wijngaard vergeten zijn bij jullie achter te laten, maar dit maken we goed! Ze komen jullie kant op! Thanks for everything!

Nog één nachtje slapen we in Bittern en morgenochtend vroeg vertrekken we richting de Great Ocean Road, één van de mooiste kustwegen van Australië. Het weer voorspelt helaas niet veel goeds voor de komende dagen. We laten het maar op ons afkomen allemaal. Nog een ruime week in Australië en dan op naar Nieuw Zeeland!

Reacties

Reacties

Jarrod, Marieke, Sasha en Izzy

Hoi, wij vonden het hartstikke leuk om weer eens wat mensen uit NL over de vloer te hebben, leven in de brouwerij. Sasha vroeg vanavond wel wanner we jullie weer zien... op de computer maar weer een keer...
Veel plezier de komende dagen nog in Oz. Ben benieuwd te lezen wat je van de Grampians vind of dat jullie toch nog echt even gaan outbacken????

opa post en oma yvon

lieve schattebouten oma yvon en opa post missen jullie heel erg gelukkig zittenwe al op de helft heidi we lezen jullie verhalen met veel plezier knap heidi hoe jji verteld nog een fyne tyd in australie marcel rij voorzichtig kussjes en knuffeltjes vooral voor tyn en joben enheidi en mars good bey.../////

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!